Kjeld fortæller

Byvandring

Historierne bag husene

Engesvang Lokalhistoriske Forening og foreningen Kulturens  Venner havde lørdag 20. maj indbudt til brunch og historisk byvandring.

På blot få hundrede meter af hovedgaden Gammel Kongevej er der adskillige historier at fortælle om husene og de mennesker og forretninger, der har været i dem. Der blev også tid til generelle oplysninger om, at før stationen lev anlagt i 1914, var der intet i det, der i dag bliver opfattet som Engesvang by. Der var ikke et træ. Der var ikke hus. Der var bare dårlig sandjord.

Leder af lokalhistorisk Arkiv Ejvind Lassen, som er tidligere slagtermester i byen, fortalte mange af historierne, men også Niels Lassen, hvis bedstefar oprettede Engesvang Tømmerhandel i 1914, kan fortælle meget om livet på hovedgaden.

Blandt deltagerne i byvandringen var både unge tilflyttere som Lisa og Mikkel Læssøe Vestergaard, Der benyttede lejligheden til at lære byen og dens indbyggere lidt mere at kende.

Der var også deltagere, som selv kan huske historier fra gamle dage, bland andet Johnny Brønd, hvis far havde bageri på Gammel Kongevej.

Og i kulturhuset (den gamle biograf, der tidligere var en del ejendommen Gammel Kongevej 49  – telefoncentral m.v. ) havde Kulturens Venner stillet an med brunch, som deltagerne kunne nyde, mens de så på udstilling af gamle billeder af husene på hovedgaden.

Se flere billeder fra arrangementet her

Se en video fra arrangementet her:

 

PS. Tilmeld dig nyhedsbreve om netop de arrangementer, du interesserer dig for. Klik her.

Følg os på www.facebook.com/engesvangkultur/ – Der er du velkommen til at poste billeder og kommentarer til arrangementet!