Elses malerier

Pippi blev solgt for en uge i sommerhus

Oplevelser og munterhed ved Kulturens Venners kunstudstilling

 

Deleøkonomien foldede sig ud, da Kulturens Venner havde den årlige kunstudstilling søndag 4. februar i kulturhuset Den Gamle Biograf.

kunstudstilling
Kulturens Venners kunstudstilling 4. februar 2018 Foto: Hans Jørgen Hansen

Et maleri af en kirsebærblomst blev solgt for en hovedrengøring i kunstnerens køkkenskabe. Et stort maleri af Pippi Langstrømpe blev byttet for en uge i sommerhus ved Blokhus.

– Der er rigtigt mange sjove tilbud. Og det er jo op til kunstnerne selv at vælge hvilke tilbud, de vil bytte deres kunstværker for, siger Helga Knorr, som er formand for Kulturens Venner.

15 lokale kunstnere havde taget imod indbydelsen til at deltage i udstillingen. Hver kunstner måtte deltage med to værker med almindelige prisskilte på, mens et værk måtte sættes på auktion.

– Når vi har bedt kunstnerne sætte prisskilte på nogle af værker, er det for, at vi andre kan have en fornemmelse af, hvilket prisleje den pågældende kunstner bevæger sig, siger Helga Knorr.

 

Maleriet ved siden af Pippi, der blev byttet for en uge i sommerhus, var da også prissat til 12.000 kr. Maleriet ved siden af det, der blev solgt for en køkkenrengøring, var til salg for 350 kr.

Helga Knorr er lidt imponeret over den flotte kunstudstilling.

– Vi har set meget forskelligt, men alt er lavet dybt professionelt. Det er vidunderligt at bo i en by, hvor der finde 15 kunstnere, som har lavet hver deres fantastisk flotte værker, siger Helga Knorr, som afslører, at det var hendes mand, der lovede familiens sommerhus væk en uge i højsæsonen for at få et maleri af Pippi Langstrømpe hjemme i villaen.

Ideen til kunstauktionen kom fra et andet bestyrelsesmedlem i Kulturens Venner, Bodil Jørgensen. Hun deltog også selv i udstillingen med sit lille kunstspeciale. Hun opkøber mere eller mindre slidte udstoppede fugle, som hun derefter udsmykker, så det passer til fuglens karakter.

På auktionen solgte hun ”Uglen Rudolf”. Det er en lille ugle, der er blevet peppet lidt op med en rød næse og et rensdyrgevir. Den blev solgt for en sæsons plæneklipning.

Se flere billeder fra udstillingen her