pallefest

Sæsonprogrammet for Kulturens Venner er klar

Intet mindre end en CO2-neutral fest er på programmet i Engesvang-foreningen Kulturens Venner. I det kommende sæsonprogram, foreningen netop har offentliggjort, er en CO2-neutral pallefest 22. september i år.

trykte foldere
trykte foldere

– Vi er blevet inspireret af varmeværkets samarbejde med palle-fabrikken. Nu laver vi også et samarbejde med Stea om en fest, siger formanden for Kulturens Venner, Helga Knorr.

Festen, der foregår en lørdag eftermiddag og aften, løber af stablen foran pallefabrikken Stea på Løhdesvej. De, der tilmelder sig festen, får stillet masser af paller til rådighed, og så kan familierne bruge nogle timer på at lave borde og stole af paller.

Ind under aften bliver der lavet grillmad, som folk så kan spise på og ved de møbler, de har lavet.

Endelig vil der ud på aftenen blive musikalsk underholdning med det lokale band ”Firemen”, mens folk kan slappe af i deres møbler.

Vel at mærke møbler, der siden skal skilles ad igen.

Tobias Hansen
Tobias Hansen

Blandt efterårs kulturarrangementer er også et foredrag 23. oktober. Det er bysbarnet Tobias Hansen, der vil fortælle om sin vej fra knægt i Engesvang til charmerende studievært i DR Sporten.

Til januar er der igen foredrag med en af de kendte. Det er i samarbejde med EB-Motion, at Kulturens Venner indbyder til et foredrag med Chris McDonald om sundhed, motivation og energi.

Delvist foredrag kan man også kalde arrangementet søndag 28. oktober. Her indbyder man primært børnefamilier til brunch. Men maden er ikke det eneste på programmet. Det nye bestyrelsesmedlem i Kulturens Venner, Niels-Jørn Kristensen, der til daglig er brandmand, sørger for en grundig orientering om førstehjælp til småbørn.

Noget fra tidligere sæsoner, man vil lede forgæves efter i denne sæson, er et arrangement udelukkende for kvinder på kvindernes internationale kampdag 8. marts. Den dato er en fredag i år, og Kulturens Venner foreslår derfor kvinderne, at tage ægtemanden eller kæresten med i kulturhuset, hvor der denne aften er smagsprøver på mere og mindre eksotiske gin.

Et arrangement fra tidligere sæsoner er kommet med igen – en

grand prix
grand Prix

kabaret i samarbejde med teaterforeningen i Kragelund. Arrangørerne af kabaretterne havde på forhånd sagt, at de kun ville lave tre. Det gjorde de med stor succes. Men mange af de medvirkende var så begejstrede, at de ikke kunne lade være med at tage initiativ til endnu en forestilling. Det bliver lørdag 6. april, hvor en række musikere og sangere giver prøver på Melodi Grand Prix-klassikere.

Kabaretten bliver suppleret med servering af tre retter mad. Og efter rampelyset på den levende musik og sang slukker, så tænder et diskotek med Grand-Prix-musik.

På programmet er også klassiske arrangementer som en koncert med Ensemble MidtVest, der betegnes som et af Danmarks bedste kammerorkestre.

Der er også jazzcafeer, fællesspisninger, håndarbejdsklub,

jul i den gamle biograf
Prøver på forestillingen Jul i Den Gamle Biograf. Stig Skovbo og Joan Frost. Foto: Hans Jørgen Hansen

danseaftener og den årlige juleforestilling ”Jul i Den Gamle Biograf”.

– Da vi startede planlægningen af sæsonen, aftalte vi, at i næste sæson ville vi ikke have så mange arrangementer som tidligere. Da vi så kom i gang med planerne, så endte vi alligevel på 30 – lige som sidste år. Vi vil jo gerne lave sjov, spændende og inspirerende kultur i Engesvang. Jeg håber, borgerne sætter lige så meget pris på at deltage, som vi gør i at planlægge det, siger Helge Knorr.

Det trykte program husstandsomdeles i begyndelsen af august, men allerede nu kan man se programmet på Kulturens Venners hjemmeside: engesvangkultur.dk