Helga Knorr

Nyt årsprogram på vej ud

Noget der fylder meget i foreningen Kulturens Venner i Engesvang er musik og mad.

Det fremgår tydeligt af den sæsonfolder, der midt i august bliver husstandsomdelt i Engesvang og omegn. Kogt helt ind kan man se det i et arrangement fredag 31. januar, der har overskriften ”Gourmet og Firemen”. Nogle af byens madnørder har lovet at kreere en gourmet-middag, og bagefter er der musik med det lokale band ”Firemen”, som består af brandmænd fra den lokale brandstation.

god mad
Kulturens Venner,  Den Gamle Biograf, Engesvang

Formanden for Kulturens Venner, Helga Knorr, forklarer, at gennem alle åren har mad haft en stor betydning i foreningens arrangementer.

– Fællesspisninger har altid været en stor succes, hvor folk kommer og får et billigt måltid mad sammen med venner og naboer, og hvor lokale foreninger får lejlighed til at præsentere sig ved at være dagens kokke, siger Helga Knorr og fortsætter:

– Og så er der musikken. Engesvang er jo en by med meget musik i. Derfor har vi altid haft mange arrangementer med musik på forskellig vis. Der er både musik med lokale kræfter og musikere, der kommer udefra. Og der er faktisk også publikummer fra andre byer, der møder op til koncerter her i vores kulturhus. Det er jeg ret stolt af, siger Helga Knorr.

Blandt de større musikarrangementer i den kommende sæson kan man nævne et koncertforedrag fredag  15. november med Allan Østerdahl og Troels Witter med titlen ”Østerdahl / Wtter elsker kærligheden”. Der vil de fortolke nogle af de største danske kærlighedssange.

En kombination musik og noget andet, vil man også kunne opleve til kulturnatten, som er fredag 27. september. Arrangementet omfatter en gospelkoncert i kirken, men forinden vil deltagerne, som forventes at være familier, på en slags opgaveløb på Åboesvej. Man starter simpelthen i den ene ende af gaden, og så vil der være forskellige opgaver undervejs, mens man går hen til den anden ende af gaden, hvor altså kirken ligger.

En større koncert er i støbeskeen til lørdag 16. maj. I anledningen af 75 året for Befrielsen vil en række lokale musikgruppe spille og synge sange, der handler om krig og fred.

Befrielsen bliver også markeret med et foredrag tirsdag 21. april, hvor repræsentanter for Bunkermuseet i Silkeborg, vil fortælle om besættelsestiden og Befrielsen her på egnen.

Et foredrag vil man også kunne opleve tirsdag 18. februar. Det er med Frank Thiesgaard, der bor i Engesvang, og som bruger en stor del af sin fritid med udveksling med brand- og redningsfolk i tredjeverdenslande.

Den trykte programfolder vil blive husstandsomdelt midt i august. Desuden kan man hente informationer på foreningens hjemmesiden enngesvangkultur.dk, hvor man også kan købe billetter til mange af arrangementerne.