Tobias Hansen

Næsten 100 mødte op for at høre bysbarnet Tobias Hansen fortælle om sin vej ind i sportsjournalistikken

Der har været en del fra Engesvang, der er fulgt med Tobias Hansen ud i sport-journalistikken. Det fortalte han om i et næsten fyldt kulturhus i Engesvang tirsdag aften, hvor Kulturens Venner havde bedt ham om at fortælle om sin vej fra Engesvang til sit nuværende job som tv-vært på DR Sporten.

Tobias
Tobias Hansen, DR Sporten holder foredrag om sin vej fra Engesvang til jobbet som sportjournalist. Foto: Hans Jørgen Hansen

En af de største ting, han har haft med hjemme fra, er dog kun i et enkelt tilfælde brugt i jobbet. Det er et kæmpe Dannebrogsflag på 12 gange 15 meter, som hans mor, Bodil Jørgensen, engang har lavet sammen med en femte klasse på Engesvang Skole.

– Jeg er primært sportsjournalist, fordi jeg er kæmpe sportsfan. Jeg tager ud til masser af sportskampe, også når jeg ikke er på arbejde. Så er jeg en af de rød-hvide fan på tilskuerpladserne, og der har jeg ofte haft flaget med, der kan dække det meste af en tribune, fortalte Tobias Hansen.

Han har også brugt det engang i en slags reklamevideo for radioprogrammet Liga på P3. Han og medværten tog forud for en fodboldlandskamp mod Sverige til Malmø for at klistre byen til med billeder af Nicklas Bendtner. Og så foldede de det kæmpestore flag ud på borgmuren på Malmø Slot, mens der på videoen vistes et skilt med teksten ”Vi har indtaget Malmø. På lørdag indtager vi Stockholm”.

sammen med mor og far
Tobias sammen med mor og far, Bodil Jørgensen og Henry Hansen.  Foto: Hans Jørgen Hansen

Også hans far, Henry Hansen, fik en historie med på vejen. Det var i form af, at Tobias undskyldte sin hidsighed med, at det havde han lært af sin far. Blandt andet engang da Tobias som lille dreng var med ude for at se far spille en håndboldkamp, hvor han blev udvist på grund af opførsel.

– Det er nok noget af forklaringen på, at jeg har opnået noget så usædvanligt som at blive bortvist fra OL, forklarede Tobias Hansen og afslørede en historie, der hidtil ikke har været ude i offentligheden.

Det var ved vinter-OL sidste vinter i Sydkorea. Tobias Hansen kom at op at skændes med en sydkoreansk official om, hvor han måtte stå. Det skal bemærkes, at det var efter han i seks dage havde siddet i curlinghallen, hvor da danske hold havde klaret sig elendigt i et spil, som Tobias Hansen opfatter som den eneste kedelige sportsgren, der findes.

– Jeg blev jo nok lidt ophidset, og jeg holdt fast på det, jeg vidste var min ret. Og så råbte jeg ”It’s fucking ridiculous” (det er skide latterligt). Det skulle jeg så ikke have sagt, for i den sammenhæng bander man altså ikke. Det var på grund af det bandeord, jeg fik frataget min ret til at dække OL, og jeg derfor blev hentet hjem til Danmark, fortalt Tobias Hansen i en af sine mange historier fra livet som sportsjournalist.

Han viste flere videoklip. Blandt andet med det dårligste interview, han nogensinde har lavet. Det var med atletik-stjernen Sara Slott. Tobias Hansen sendte senere en mail til hende med en undskyldning.

Han viste også et videoklip af det, han selv synes er det største scoop. Det var ved vinter-OL, hvor han en hel dag løb i hælene på den tredobbelte olympiske mester i snowboard Sean White, der er kendt for sin tilbageholdenhed med interviews. Til sidst lykkedes det at få et to minutters interview, hvor Tobias Hansen næsten ikke kunne være i sin egen krop af stolthed.

– Dagen efter da Sean White havde vundet, og han gav interview til CNN og de andre 10-15 størst tv-stationer i verden, stod jeg i kanten og naturligvis ikke havde en jordisk chance for et interview. Sean White var på vej væk, så fik han øje på mig, og han kom hen til mig og gav mig et kæmpe kram.

Tobias Hansen erkender, at han som tv-vært er kendt i Engesvang.

– Når jeg kommer til Aarhus, kan jeg fornemme, at folk kikker på mig og tænker ”hvor er det, jeg har set ham før?” Til daglig bor jeg i København, hvor man møder kendisser på gaden hver eneste dag. Der er der ikke nogen, der kender mig. Jeg har dog opnået at være i Billed-Bladet. På side 28. Nederst.

Se flere billeder fra arrangementet ved at klikke her