JazzCafé med EKKO indledte forårssæsonen

Jazz og korsang er noget, der fylder i Engesvang. I hvert fald var kulturhuset Den Gamle Biograf fyldt, da der torsdag aften var forårssæsonens første JazzCafé Engesvang.

Det var så også udelukkende med lokale kræfter, nemlig jazzbandet Hot & Sweet Jazz Band under ledelse af Torben Sørensen og det lokale kor, EKKO, under ledelse af Joan Frost. Og de mange mennesker – cirka 80 – skabet en god stemning.

Men stemningen bliver ikke ved at være lige så god, kunne jazzcafeens bagmand, Torben Sørensen, afsløre ved koncerten.

JazzCafe med Hot & Sweet Jazz Band og koret EKKO. Foto: Hans Jørgen Hansen

– Den her forårssæson bliver så også den sidste. Det har desværre ikke kunnet lade sig gøre at sammensætte en bestyrelse i den lille forening, der har står bag JazzCafé Engesvang. Vi har penge og ressourcer til de fire koncerter, der er planlagt her i foråret, men så er det også slut. Det ser det i hvert fald ud til lige nu, siger Torben Sørensen.

Det var ham, der tog initiativ til JazzCafé Engesvang i 2014. Siden har der hvert år – dog med en corona-pause – været otte jazzkoncerter skiftevis i kulturhuset Den Gamle Biograf og Bøllingsø Bryghus.

Hot & Sweet Jazz Band har været husorkester, som har lavet flere af koncerterne hvert år. Det er Torben Sørensen, der blandt venner i det midtjyske jazz-miljø, har formået at få jazzbands til at optræde i Engesvang for en symbolsk betaling.

–  Jeg er da ked af, at det ser ud til at være slut nu. Jeg er lidt stolt af at fået så mange dygtige musikere til at optræde her i Engesvang. Heldigvis har jeg stadig vores eget band, som jeg håber, kan få lov til at spille mange år fremover både i Engesvang og andre steder, siger Torben Sørensen.

JazzCafe med Hot & Sweet Jazz Band og koret EKKO. Foto: Hans Jørgen Hansen